11.9.23

Laiskan kokin maanantairuokaa


Joskus sitä Laiska kokkikin värkkää vähän enemmän...

Värkkäsin lihapullataikinan vähän toisella tapaa ja riisottoa laiskan kokin tapaan nyt sieniversiona.

👉 Riisottoon laitoin puuroriisiä (julkkiskokin ohjeen mukaan sekin käy), sieniä, kasvisliemikuution, sipulisilppua, tilkkasen ruokakermaa ja hiukan voita.

👉 Lihapullista tuli kokeiluversio, kun usein käyttämäni sipulikeitto olikin loppu. Niinpä jauhelihaa, muna, mysliä, purjoa silputtuna, suolaa, pippurirouhetta, valkosipulirouhetta ja vettä.

Riisoton riisit keitin kasvisliemessä lisäten sinne sipulisilppua. Sienet olivat kuivatusta versiosta (minulla on lähes aina sieniä kuivattuna kotona niiden monikäyttöisyyden ja helpon säilytyksen takia), joten liotin niitä ensin jonkin aikaa vedessä.  Sitten lisäsin sienet riisin joukkoon. Kun riisit olivat kypsiä, valutin liian nesteen pois, lisäsin tilkan ruokakermaa ja hiukan voita. Voita en normisti käytä, mutta ruokakermaa olinkin vain tippa kaapissa ja tuntui, että vähän kaipaa jotain vielä. Sitten sekoitus ja kiehautus ja nauttimaan. 😋

Lihapullat tulivat uuteen versioon vain siksi, että sipulikeittopussit olivatkin tulleet aiemmin käytettyä. Sipulikeittopussia käyttäenhän lihapullat ovat "maailman helpoi ruoka".  Mutta, nyt toisin:
Jauheliha, kananmuna, purjosilppu, mysliä vähän, hiukan vettä ja mausteet ja sitten kaikki sekaisin, Ilman kananmunaakin pärjää.   Sitten pyörittelin lihapullat palleroiksi ja kypsensin pöhöttimessä n. 20min puolivälissä käännellen.  Myslin koostumushan sitten ratkaisee, minkä makuisia tulee.  Eikä tämä myslijuttu ollut ensi kerta, vaan olen muutaman kerran aiemminkin sillä keinolla toiminut.  Minulle lihapullat maistuvat näinkin toteutettuina. 😋

💡Kun kaikki jauheliha piti käyttää, tästä tuli ruokaa huomisellekin ja taitaapa mennä yksi annos pakkaseenkin. On sitten jotain, mitä ottaa, kun ei jaksa / ehdi värkätä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."